Droominee - 20-09-2020

Gouda is een heel mooi ontmoetingscentrum rijker. Van Noord, gevestigd in de oude bibliotheek van Bloemendaal. Het is prachtig geworden. Wat een aanwinst! Woensdag mocht ik bij de opening zijn als fotograaf voor de Gemeente Gouda.  Helaas door de corona klein gevierd, maar dat mocht de pret niet drukken. De Droominee was er ook. Heb je wel eens van hem gehoord? Een Woordkunstenaar met een grote W. Echt geweldig! Ik ben fan. Prachtige woorden met begeleidende beat ... Nieuwsgierig? Het staat op zijn Facebook.

---------------------------------------------------------------------------------
Astrid Eyemind - Fotofestival Schiedam - 04-09-2020

Gisteravond was het zover. De opening van Fotofestival Schiedam. Extra speciaal omdat ik ben uitgekozen om er te mogen hangen. Het was genieten om alle mooie foto's te bekijken met een heerlijk welkoms drankje, een mix van wodka, limoen en gember in plaats van de gewone bubbels. En, niet geheel onbelangrijk, in goed gezelschap. Zo fijn om deze avond met mijn maatje Martijn mee te maken, mijn partner in crime achter de schermen. Heerlijk!
Mijn foto hangt er mooi bij. Bijzonder is, dat mijn achternaam is veranderd in Eyemind. Ik ga in gesprek met de directeur van het festival.. Een aardige man met humor. Hij zei dat is je nieuwe artiesten naam. Zo maken ze ook geen fout meer met je achternaam. Ik kan zeker aan het idee wennen. Ik vind het een eer om tussen al die mooie foto's te mogen hangen. Echt prachtige foto's. Heel het festival is Tof! Zeker een aanrader om langs te gaan.


Om het te vieren geef ik korting op mijn fotoboek "Between old and new". In plaats van €45 de hele maand september 2020 voor €39,95. Wil je het boek eerst zien en voelen? Dat kan natuurlijk ook. Dan spreken we ergens in Gouda wat af.Foto: Martijn Stevens
---------------------------------------------------------------------------------
Fotofestival Schiedam - 24/08/2020

Er ligt een kaart op mijn mat, eentje uit Frankrijk. Een vakantie kaart. Net thuis aangekomen, ga ik naar binnen met de kaart in mijn hand bedenkend van wie die dan zou kunnen zijn. Ik ken niemand die op vakantie is die een kaart zou kunnen sturen. Binnengekomen plof ik op de bank en draai de kaart om. Niets vermoedend lees ik de kaart...

Beste Astrid, Ik stuur je deze kaart vanuit Frankrijk om je te feliciteren dat je bent geselecteerd voor het fotofestival Schiedam. Ik wens je succes voor de toekomst!
Ludovic Simon Ceo of Staamup.

Wow, is het echt? Ik had na inschrijving een bericht gekregen dat ik niet gekozen was... Ik ga naar de facebooksite van Staamup. Een bedrijf dat kunstenaars en galeries samen brengt. En ja, het is waar. De afwijzing was een bug in het systeem geweest.  Ik vind het zo tof dat ik een handgeschreven kaart krijg. Echt style! Die ga ik in een lijstje ophangen.

3 september is het zover. De opening van het festival. Naast grote fotografen hang ik met 24 anderen, gekozen uit de vele inzendingen van over heel de wereld. Bizar! en heel tof. Ik ga vol op genieten. Af en toe nog even in m'n velletje knijpen of het waar is :-)
---------------------------------------------------------------------------------
Mobile home - 23-07-2020

Vorig jaar zomer, alweer een jaar geleden. Was ik terug in Macedonië. Nu samen met mijn maatje Martijn. Ik wilde het land dat een speciaal plekje in mijn hart heeft heel graag aan hem laten zien, proeven en ruiken. We hebben samen een rondreis gemaakt. Eén die ik al vijf jaar in het vat had zitten. Nu was het zover.

Drie weken lang trokken wij rond. Met als start het stadsleven van Skopje, de hoofdstad van Noord Macedonië. Door naar de Matka Canyon. Een prachtig natuur gebied met zoveel mooie insecten en natuur. Na 5 dagen genoten te hebben van de rust met de auto dwars door het land naar het zuiden. Een prachtige reis door Mavrovo met tussenstop Bitola , de oude hoofdstad door naar Ohrid.

De ontmoeting met vriend en  tourguide George van George Excursies. Het is een aanrader om met hem op pad te gaan. Locals laten de mooiste plekken zien die je met de grote Nederlandse reisbureaus niet te zien krijgt.
Wat mij altijd raakt zijn de dieren en mensen die thuisloos zijn. En die zijn er veel in Macedonië. Ik neem altijd eten mee als ik op pad ga.

---------------------------------------------------------------------------------
Muis - 16-06-2020

Ik ben niet de enigste die gek is op een groene tuin.  Onze lieve poes Muis vind het geweldig! Zo geweldig dat ze voortaan na acht uur 's avond binnen moet blijven tot de volgende ochtend. Kikkers, hommels, libelles... Ze is gek op alles wat beweegt en dan verandert de knuffelkat in een martelaar. Deze week al drie muizen moeten redden. Ik had haar mug moeten noemen. Dan zou ze misschien wel heel de dag achter de muggen aan gaan... Maar ja. Het is de aard van het beestje. De muizenvanger van Gouda.
---------------------------------------------------------------------------------
Ik mis jullie...! - 15/05/2020
Schouwburg kat Teigetje's werk als hulpportier van de Goudse schouwburg ligt stil nu deze gesloten is wegens de corona maatregelen. Zo vertelde hij mij gisteren tijdens zijn interview.  "Ik mis jullie knuffels. Tis zoooo saai!" Teigetje geeuwt en gaat zich maar weer eens wassen. "Ik zal er op mijn best uitzien voor de opening. Ik tel de dagen af..."

Tot 1 juli!
                 Teigetje
---------------------------------------------------------------------------------
Jozef paviljoen - 14/05/2020

Ik denk dat deze tijd wel het moeilijkste is voor de oudere mensen. Hun wereld  is al een stuk kleiner. En nu ook geen bezoek kunnen ontvangen. Geen kapster, pedicure of andere dingen om naar uit te kijken.

Vandaag was het even extra genieten! Niet alleen voor de bewoners van het Jozef paviljoen, maar ook voor de toevallige voorbijganger. Karin Bloemen in een prachtige jurk zong ze toe om ze een hart onder de riem te steken.

Ben jij ook benieuwd hoe het er nu van binnen uitziet?

---------------------------------------------------------------------------------
I Wonder... - 06/05/2020

I wonder... Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik bij een hek naar een plein stond te kijken. Naast mij zag ik twee zwarte voetjes op het hek balanceren. Ik keek omhoog, het was een jongetje. Hij zag eruit of hij dat jaar nog geen douche had gezien. Een jaar of 7. Hij was samen met een vriendje.

Ik vroeg of hij honger had. Hij verstond mij niet. Ik maakte het gebaar of hij wilde eten. Hij knikte duidelijk ja. Als we op reis zijn in landen waar ze het niet zo breed hebben nemen we altijd het overgebleven eten mee uit het restaurant.

Dit keer rauwkost salade en twee stukken pizza. Ik gaf het tasje aan hem. Wijzend naar hem en zijn vriendje dat hij het wel moest delen. Hij maakte een van de foliepakketjes open. Hij rook aan de komkommerstukjes en andere groente net of hij het nog nooit gegeten had. Hij was zo blij!


I wonder.. Hoe het met de straat kinderen is, die ik afgelopen zomer in Skopje heb ontmoet. Nu het ook in Macedonië stil op straat is.
---------------------------------------------------------------------------------
Kanjers! - 30/04/2020

Onderweg naar Gouwe park om foto's te maken voor het jaarverslag van het bedrijventerrein Gouwe park heb ik nog even snel een kiekje van het Groene Hart Ziekenhuis gemaakt. Toen kwam ik deze kanjers tegen. Ik heb mijn stoute schoenen aan getrokken en gevraagd of ze op de foto willen.

Ze doen het toch maar. En met een big smile. Zieke mensen vervoeren. Levens redden. Tof ze te ontmoeten!

(Groepsfoto binnenkort op de social media van gemeente Gouda)
---------------------------------------------------------------------------------
Lintjes  - 14/04/2020

Wat een leuke dag! Vandaag hoorden 13 Gouwenaars dat zij Koninklijk zijn onderscheiden. Vanwege het coronavirus was er geen feestelijke bijeenkomst, maar belde burgemeester.

Ik mocht samen met Ton van de gemeente en cameraman Stephan van Rijn op pad met bloemen, taarten en oorkondes. Wat een feest om de mensen te verrassen. Ik heb er van genoten!

Foto: De heer M. Oosterom, Lid in de Orde van Oranje Nassau aan de telefoon met burgemeester Pieter Verhoeve.

---------------------------------------------------------------------------------
Vakantie - 22/04/2020

Deze week zou ik met vriendin Mascha een week cultuur snuiven in Porto. We keken er onwijs naar uit. In plaats daarvan werk ik gewoon door zodat we later in het jaar hoop ik alsnog kunnen gaan.

Gelukkig heb ik nog zoooo'n berg aan reis foto die liggen te wachten om gezien te worden. Heerlijk om alles te ordenen en te bewerken. Eindelijk heb ik er tijd en ruimte voor. Ik zal regelmatig een update op deze site zetten. Het is tijd dat ze vanuit de computer de wereld in gaan.

Ondertussen ben ik heerlijk in de tuin bezig. Tegels eruit, groen erin. Zaaien en genieten van de natuur.


Het is belangrijk dat wij weer dichter bij de natuur komen. Naar de natuur luisteren en de natuur in onszelf terug vinden om gezond te worden en te blijven. Deze tijd laat als geen ander zien dat wij als mens anders met moeder natuur om moeten gaan. Niet alleen nemen maar ook terug geven. Permacultuur is de toekomst.

Er is een man waar ik erg fan van ben. Die als geen ander weet hoe de natuur werkt. Hij ziet en voelt de natuur. Hij heeft de oplossing voor de natuur, maar ook voor ons mens. Zonder pesticide en plaagbeestjes die op hol slaan. Zijn naam is Geoff Lawton. Hij kan zelfs moestuinen creëren, zelfs in de ultra droge landen. Het mooie is, hij wil het aan iedereen leren. Iedereen die internet heeft kan zijn lessen volgen. Man naar mijn hart.Foto: Vakantie Tjechie 2018
---------------------------------------------------------------------------------
Het is stil op straat - 13/04/2020

Een van mijn foto opdrachten van de gemeente Gouda deze week is het vastleggen van wat er goed gaat in deze tijd van het corona virus. Op stap met camera geniet ik van de rust. En ik niet alleen. De dieren genieten ook. Er zijn wel degelijk ook mooie kanten aan deze tijd. Wat een rust. Heerlijk!---------------------------------------------------------------------------------
We staan in het AD - 31-03-2020

Samen hebben we de instagram 'raamkatten van Gouda". Samen met Julie Middelkoop op de foto. Dank je Pim mul voor deze leuke foto!


Foto: Pim Mul
---------------------------------------------------------------------------------
Stip op de horizon - Museum Gouda - 28/03/2020


- Ik sta op het punt in mijn leven van stilte en bezinning. Het is tijd om dichter bij mijzelf te komen en naar de natuur te luisteren. Te verbinden en te verlangen naar de mensen die ik  lief heb. Het nu spiegelt mij. -

Wat tof dat Museum Gouda de creativiteit prikkelt. Als iedereen weer vrij is om te gaan en staan waar ze willen komt er een tentoonstelling. Met elkaar een kunstwerk maken en daarmee letterlijk en figuurlijk onze stip op de horizon zetten in deze unieke tijd. Wil je ook meedoen?

---------------------------------------------------------------------------------
Raam katten van Gouda - 25-03-2020

Een idee waar ik al een langere tijd mee loop is uit gekomen: - Window cats -

Julie, lieve vriendin van Vuig makers was op bezoek en onze idieen kwamen overeen. Sindsdien doen we samen raamkatten van Gouda. Zooo leuk om te doen!


>  Raamkatten van Gouda